Wat is Domotica

Wat is domotica

Wat is Domotica

Het woord Domotica is afgeleid van het Latijns woord voor huis “domus” en informatica, telematica en robotica.  Domotica integreert verschillende technologieën en diensten in huishoudens en organisaties en verhoogt het leef comfort in uw bedrijfspand en/of woning. Het is een communicatiemiddel voor het elektronisch koppelen van:

  • verlichting
  • verwarming
  • beveiliging
  • elektrische apparaten
  • etc.

Met behulp van domotica systemen kunt u zorgen dat energie efficiënt word gebruikt en zo bespaart u weer in de energiekosten en bent u ook nog eens goed bezig voor het milieu. Het systeem kan zo ingesteld worden dat als de laatste persoon het huis of kantoor verlaat, alle apparaten automatisch uitgezet worden, de verwarming lager wordt gezet, de beveiliging ingeschakeld wordt en zo natuurlijk ook het stroomverbruik gelijk afneemt. In de loop der jaren zult u zien dat u geld bespaart met een geautomatiseerd systeem. Kort samengevat alles is mogelijk met domotica.

Interview over Domotica

Hieronder ziet u een kort interview met één van onze KNX Specialisten, die wij in dienst hebben, om u een kleine impressie te geven van een systeem.

En heeft u antwoord gekregen op de vraag: Wat is domotica? Wilt u comfortabel, zuiniger en milieuvriendelijker leven? Bij Trend zijn we expert in huisautomatisering en automatiseren in het algemeen. Bent u geïnteresseerd om uw woning of bedrijf te automatiseren? Neem dan contact op.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

captcha