Trend Installatietechniek B.V.

Domotica beveiliging

×
Ga terug naar het overzicht

Met een domotica beveiligingssysteem is er veel meer mogelijk dan met een regulier beveiligingssysteem. Zo is het mogelijk om met een domotica beveiligingssysteem gemakkelijk uw woning in de gaten te houden vanaf uw smartphone. Eigenlijk kan de hele beveiliging vanaf uw smartphone geregeld worden. Ook komen alle inbraak meldingen direct binnen op uw smartphone.

In deze blog:

Domotica beveiliging

Camerabewaking

Met een domotica camerabewaking systeem kunt u 24/7 de bewakingsbeelden zien vanaf uw smartphone. Bent u bijvoorbeeld niet thuis en gaat er een alarm af dan kunt u direct zien wat er aan de hand is. Mocht het een loos alarm zijn dan kunt gemakkelijk het alarm uitschakelen zonder dat de meldkamer direct gealarmeerd wordt. Het voordeel van camerabewaking is dat vooral preventief goed werkt. Inbrekers kiezen niet zo zeer het huis uit waar het meeste te halen valt maar huizen waar ze gemakkelijk ongezien in en uit kunnen komen. Als de inbreker een bewakingscamera ziet is de kans groot dat de inbreker uw huis overslaat. Mocht er toch ingebroken worden en het staat goed op beeld dan is de pakkans van de daders stukken groter.

Vakantie

Inbrekers houden een huis meestal een paar dagen in de gaten voordat zij hun slag slaan. En als ze concluderen dat u al een aantal dagen niet thuis bent geweest wordt uw woning een doelwit. Met een domotica beveiligingssysteem kunt u uw lichten in de avonduren aanzetten en uw gordijnen in de ochtend en avond opendoen. Zo lijkt het voor de inbrekers alsof u thuis bent en zullen ze minder snel inbreken. Deze vorm van preventief beveiligen wordt ook wel aanwezigheid of thuissimulatie genoemd.

Domotica sloten

De sloten in uw woning kunnen ook aangesloten worden op het domotica systeem. Dit worden dan ook wel slimme sloten genoemd. U kunt met uw smartphone de ramen en deuren op slot doen. Dit is erg geruststellend als u niet thuis bent en niet zeker weet of u bijvoorbeeld het raam bij de keuken wel dicht en op slot heeft gedaan.

Bewegingssensoren

Met een domotica beveiligingssysteem kan er gebruik gemaakt worden van bewegingssensoren.
Deze bewegingssensoren kunnen ook op verschillende plekken in het huis worden geplaatst denk aan de hal, op de trap, in de woonkamer. Zodra er iemand langsloopt krijgt u een melding. Het plaatsen van bewegingssensoren in de tuin is ook een extra veiligheidsmaatregel. Zodra een potentiële inbreker uw tuin inloopt zullen alle lampen in de tuin aanspringen, dit zal de inbreker afschrikken waardoor de inbreker nooit bij u binnen zal komen.

Domotica alarmsysteem

Domotica alarmsystemen worden aangesloten op de camerabewaking en op de bewegingssensoren. Zodra een camera of een bewegingssensor iets oppikt wat er niet zou moeten zijn gaat het alarm af. Het is met een domotica beveiligingssysteem mogelijk om bij een alarm uw geluidsinstallatie te bruiken als afschrikmiddel door een bepaald geluid of muziekje af te spelen.
Ook bij het afgaan van het alarm krijgt u direct een pushmelding en kunt u het alarm met één druk op de knop weer uitschakelen.

Beveiliging door middel van domotica

Met een domotica beveiligingssysteem zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt uw beveiliging zo uitgebreid en geavanceerd maken als u zelf wilt. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om alleen camerabewaking of een alarm te nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om domotica.

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Klantervaringen

Vera Hogewoning
Vera Hogewoning
2021-01-22
Trend Installatietechniek is een goede professionele partij om mee te werken. Snelle reactie, vriendelijke monteurs en goede kwaliteit. Een partij die ik van harte kan aanbevelen voor alle installatie werkzaamheden en in het bijzonder beveiligingsinstallaties.
Hugo de Vries
Hugo de Vries
2020-11-26
Wij hadden een oud bus systeem in ons huis PHC Systeem van PEHA. Na een blikseminslag waren alle componenten defect geraakt en was dit systeem niet meer leverbaar. Hiervoor moesten we op zoek naar een alternatief systeem. Na diverse aanvragen kwamen bij de heren van Trend Installatietechniek uit voor een KNX systeem. Al snel kwamen zij bij ons inventariseren wat voor systeem er aanwezig was en wat de mogelijkheden zijn met een nieuw KNX systeem. Offerte opgesteld en bij ons thuis e.e.a. toegelicht. Het duurde even voordat ze aan de slag konden maar uiteindelijk werd er gestart. Er werd netjes gewerkt en de mannen waren keurig op tijd. De verlichting werd hier en daar nog geupgraded met LED verlichting en LED strips. Ook is het verwarmingssysteem nu meegenomen in de KNX installatie ( was voorheen niet zo) Bij de vloerverdeler nieuwe klepjes en een verwarmingsregelaar geplaatst en zitten er nu behaaglijk bij. We hebben nu een mooi compleet KNX systeem dankzij deze mannen. Bedankt voor de prettige ervaring.
Antwan Hendriksen
Antwan Hendriksen
2020-11-03
Snelle service! Onze warmtepomp thuis hield er mee op waardoor wij in de kou zaten en de regeling met ons domoticasysteem was daardoor in de war. Dit bedrijf reageerde snel op ons belletje en hebben dezelfde dag nog ervoor gezorgd dat onze CV ketel het tijdelijk overnam en de regeling weer in orde gemaakt. Bedankt voor de snelle service. Groeten fam. Hendriksen
Peter Van Vliet
Peter Van Vliet
2014-03-21
Trend heeft bij ons nieuwbouw huis in Woerden een KNX systeem geïnstalleerd. Deze hebben in de ontwerpfase van ons huis goed meegedacht en advies gegeven. Wij zijn dan ook zeer tevreden over deze mannen en hebben nog steeds goed schik van onze installatie!
Trend Installatietechniek B.V.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

0318 516 302
info@trendbv.nl

Ma t/m vr. van 08.00 tot 17.00

Vraag offerte aan