Trend Installatietechniek B.V.

Domotica in de zorg

×
Ga terug naar het overzicht

Wat is domotica?

Domotica is het automatiseren en slim koppelen van verschillende systemen om het wonen en leven te verbeteren. Of anders gezegd is domotica: Het bedienen van alles wat elektronisch is of gemaakt kan worden via een smartphone of tablet. Denk hierbij aan zonnewering, verlichting, gordijnen, alarmsystemen ect.

In deze blog:

Domotica in de zorg

De rol van domotica in de zorg

Domotica speelt bij vele zorginstellingen al een grote rol. En kan bij vele zorginstellingen nog een grote rol gaan spelen. Het gebruik van domotica in de zorg heeft veel voordelen voor de cliënten maar ook voor het zorgpersoneel. Domotica zorgt ervoor dat het zorgpersoneel gemakkelijker het overzicht kan houden. En zo kan de werkdruk verlaagd worden, wat weer goed is voor de cliënten.

Domotica voorzieningen in de zorg

De bekendste domotica voorziening die op dit moment wordt gebruikt is het observatie camerasysteem. Rondom en in de zorginstellingen hangen camera’s die 24/7 draaien. Met behulp van dit systeem kan het personeel altijd direct op hun eigen smartphone de beelden bekijken. Dit kan van pas komen als er een client is weggelopen. Met dit observatiesysteem kan een client gemakkelijk teruggevonden worden.

Maar domotica in de zorg kan zo veel meer betekenen. Denk aan dat de bewoners een polsbandje omhebben waarmee ze bepaalde deuren wel en niet kunnen openen. Waardoor de bewegingsvrijheid per persoon bepaald kan worden. Deze toepassing is voor cliënten met dementie een echte uitkomst. Dit polsbandje kan ook een signaal doorgeven als een client langer dan 15 minuten op het toilet zit. En zo zijn er nog meer toepassingen te bedenken van het gebruik van een dergelijk polsbandje. De mogelijkheden zijn eindeloos. Deze domotica toepassingen vergroten de veiligheid enorm. Dit is niet alleen fijn voor de client en het zorgpersoneel maar ook voor de familie.

Naast de speciale domotica toepassingen voor de zorg, zijn de domotica toepassingen die ook in woonhuizen, kantoorpanden en de horeca gebruikt worden erg interessant voor de zorg. Denk hierbij aan het automatisch bedienen van de verlichting, zonnewering, gordijnen, geluidssysteem, airco, alarmsysteem, videodeurbel en verwarming ect.

Domotica zorgt voor verbetering in de zorg

Domotica is maatwerk. Domotica systemen kunnen exact ingesteld en geïnstalleerd worden naar de behoeften van de klant. Met domotica zijn de mogelijkheden eindeloos. Al met al is het gebruik van domotica in de zorg een echte uitkomst. Domotica zorgt ervoor dat het werkdruk van het zorgpersoneel minder wordt. Waardoor het personeel meer tijd over zal hebben voor de cliënten. En dit zorgt ervoor dat de client nog meer kan genieten van zijn oude dag. Heeft u vragen of heeft u interesse in een domotica systeem. Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Klantervaringen

Vera Hogewoning
Vera Hogewoning
2021-01-22
Trend Installatietechniek is een goede professionele partij om mee te werken. Snelle reactie, vriendelijke monteurs en goede kwaliteit. Een partij die ik van harte kan aanbevelen voor alle installatie werkzaamheden en in het bijzonder beveiligingsinstallaties.
Hugo de Vries
Hugo de Vries
2020-11-26
Wij hadden een oud bus systeem in ons huis PHC Systeem van PEHA. Na een blikseminslag waren alle componenten defect geraakt en was dit systeem niet meer leverbaar. Hiervoor moesten we op zoek naar een alternatief systeem. Na diverse aanvragen kwamen bij de heren van Trend Installatietechniek uit voor een KNX systeem. Al snel kwamen zij bij ons inventariseren wat voor systeem er aanwezig was en wat de mogelijkheden zijn met een nieuw KNX systeem. Offerte opgesteld en bij ons thuis e.e.a. toegelicht. Het duurde even voordat ze aan de slag konden maar uiteindelijk werd er gestart. Er werd netjes gewerkt en de mannen waren keurig op tijd. De verlichting werd hier en daar nog geupgraded met LED verlichting en LED strips. Ook is het verwarmingssysteem nu meegenomen in de KNX installatie ( was voorheen niet zo) Bij de vloerverdeler nieuwe klepjes en een verwarmingsregelaar geplaatst en zitten er nu behaaglijk bij. We hebben nu een mooi compleet KNX systeem dankzij deze mannen. Bedankt voor de prettige ervaring.
Antwan Hendriksen
Antwan Hendriksen
2020-11-03
Snelle service! Onze warmtepomp thuis hield er mee op waardoor wij in de kou zaten en de regeling met ons domoticasysteem was daardoor in de war. Dit bedrijf reageerde snel op ons belletje en hebben dezelfde dag nog ervoor gezorgd dat onze CV ketel het tijdelijk overnam en de regeling weer in orde gemaakt. Bedankt voor de snelle service. Groeten fam. Hendriksen
Peter Van Vliet
Peter Van Vliet
2014-03-21
Trend heeft bij ons nieuwbouw huis in Woerden een KNX systeem geïnstalleerd. Deze hebben in de ontwerpfase van ons huis goed meegedacht en advies gegeven. Wij zijn dan ook zeer tevreden over deze mannen en hebben nog steeds goed schik van onze installatie!
Trend Installatietechniek B.V.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

0318 516 302
info@trendbv.nl

Ma t/m vr. van 08.00 tot 17.00

Vraag offerte aan