Trend Installatietechniek B.V.

Top 5 meest gebruikte domotica systemen

×
Ga terug naar het overzicht

In deze blog:

Top 5 meest gebruikte domotica systemen

1. Verlichting 

Het automatiseren van de verlichting zodat het met een smartphone en tablet bediend kan worden is een van de bekendste en daarmee ook een van de meest gebruikte vormen van domotica. Door de verlichting aan te sluiten op het domotica systeem van uw huis kunt u gemakkelijk vanaf overal waar u  een internetverbinding heeft de verlichting in uw woning bedienen.
Vooral het gebruik maken van scene’s ( met 1 druk op de knop de verlichting naar de gewenste instelling) geeft dit veel gemak en comfort voor de gebruiker.

2. Videodeurbel/slim slot

Als er iemand aanbelt dan zal u door de videodeurbel op uw smartphone kunnen zien wie er voor de deur staat, en in combinatie met het slimme slot kunt u ook direct de deur openen mocht u dit willen doen. De combinatie videodeurbel met een slim slot is enorm handig als er bijvoorbeeld visite voor de deur staat en u bent nog niet thuis. Of als er een pakket bezorger voor de deur staat zodat die een pakket binnen kan zetten.
Tevens is het ook een stukje veiligheid wat er gecreerd wordt thuis. Zo kan er bijvoorbeeld automatisch een foto gemaakt worden van de persoon die aanbelt huis wat je later eenvoudig terug kan kijken in je app.

3. Verwarming

Met een verwarming die aangesloten is op uw domotica systeem kunt u vanaf uw smartphone of tablet de verwarming in iedere kamer afzonderlijk gemakkelijk regelen. Dit kan vanaf waar u maar wilt, bent u op visite, of bijvoorbeeld op werk en gaat u naar huis dan kunt u de verwarming alvast aanzetten zodat u in een warm huis thuiskomt. Het kan natuurlijk ook andersom. Bent u net vertrokken voor een weekendje weg en bent u vergeten de verwarming uit te zetten, dan kunt u alsnog gemakkelijk vanaf uw smartphone de verwarming uitschakelen en zo besparen op stookkosten.

4. Beveiliging

De mogelijkheden voor het beveiligen van uw woning, kantoor of vakantiehuis zijn eindeloos met een domotica beveiligingssysteem. Denk hierbij aan camera’s, alarmsystemen, automatisch aanspringende verlichting en op afstand regelbare sloten. Mocht er ingebroken worden dan krijgt u daarvan direct een melding op uw smartphone en springt of knippert u verlichting in huis en wordt er afschrikkende muziek afgespeeld. Een domotica beveiliging werkt ook preventief, inbrekers mijden woningen en panden waar camera’s en andere beveiligingssystemen zichtbaar zijn.

5. Bediening van gordijnen, rolluiken en zonnewering

Het bedienen van de gordijnen, rolluiken en zonnewering op basis van domotica zorgt voor veel extra gemak. U kunt alles gemakkelijk vanaf uw smartphone of tablet bedienen, zo hoeft u nooit meer op zoek te gaan naar die ene afstandsbediening van de zonnewering.

Offerte aanvragen

Ga terug naar het overzicht

Zij gingen u voor

Klantervaringen

Vera Hogewoning
Vera Hogewoning
2021-01-22
Trend Installatietechniek is een goede professionele partij om mee te werken. Snelle reactie, vriendelijke monteurs en goede kwaliteit. Een partij die ik van harte kan aanbevelen voor alle installatie werkzaamheden en in het bijzonder beveiligingsinstallaties.
Hugo de Vries
Hugo de Vries
2020-11-26
Wij hadden een oud bus systeem in ons huis PHC Systeem van PEHA. Na een blikseminslag waren alle componenten defect geraakt en was dit systeem niet meer leverbaar. Hiervoor moesten we op zoek naar een alternatief systeem. Na diverse aanvragen kwamen bij de heren van Trend Installatietechniek uit voor een KNX systeem. Al snel kwamen zij bij ons inventariseren wat voor systeem er aanwezig was en wat de mogelijkheden zijn met een nieuw KNX systeem. Offerte opgesteld en bij ons thuis e.e.a. toegelicht. Het duurde even voordat ze aan de slag konden maar uiteindelijk werd er gestart. Er werd netjes gewerkt en de mannen waren keurig op tijd. De verlichting werd hier en daar nog geupgraded met LED verlichting en LED strips. Ook is het verwarmingssysteem nu meegenomen in de KNX installatie ( was voorheen niet zo) Bij de vloerverdeler nieuwe klepjes en een verwarmingsregelaar geplaatst en zitten er nu behaaglijk bij. We hebben nu een mooi compleet KNX systeem dankzij deze mannen. Bedankt voor de prettige ervaring.
Antwan Hendriksen
Antwan Hendriksen
2020-11-03
Snelle service! Onze warmtepomp thuis hield er mee op waardoor wij in de kou zaten en de regeling met ons domoticasysteem was daardoor in de war. Dit bedrijf reageerde snel op ons belletje en hebben dezelfde dag nog ervoor gezorgd dat onze CV ketel het tijdelijk overnam en de regeling weer in orde gemaakt. Bedankt voor de snelle service. Groeten fam. Hendriksen
Peter Van Vliet
Peter Van Vliet
2014-03-21
Trend heeft bij ons nieuwbouw huis in Woerden een KNX systeem geïnstalleerd. Deze hebben in de ontwerpfase van ons huis goed meegedacht en advies gegeven. Wij zijn dan ook zeer tevreden over deze mannen en hebben nog steeds goed schik van onze installatie!
Trend Installatietechniek B.V.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op!

0318 516 302
info@trendbv.nl

Ma t/m vr. van 08.00 tot 17.00

Vraag offerte aan